The startup launchpad

MakeItCount

MakeItCount

Így csinálj sikeres Indiegogo kampányt

Beszéltünk az Indiegogo Director of Sales-ével és ezeket tanácsolta

2020. szeptember 01. - SulczGabor

 

npw-make-it-rain-money-shooter---paper-currency-dispensing-gun-shoots-real-or-play-bills---battery-operated.jpg

Idén márciusban részt vettünk az Indiegogo online pitch versenyén és bár nem nyertük meg, de dobogón végeztünk és lehetőségünk nyílt rá, hogy direktebben kommunikáljunk az Indiegogo csapatával, mint korábban bármikor. Végül sikerült becserkészni Enzo Njoot, aki a Director of Sales pozíciót tölti be az Indiegogo-nál, szóval nála jobban senki sem tudja, mitől is lesz sikeres egy kampány.

Tovább

Kikről mintázták a Silicon Valley szereplőit?

index_pic.jpeg

Az HBO saját gyártású sorozata az egyik kedvencem. Imádom a geek humort és sok szereplőt is kifejezetten megkedveltem a 6. évad végére. Mindig is sejtettem, hogy a sorozat írói valós emberekről mintázták a sorozat szereplőit, de most beleakadtam egy tök jó írásba a Business Insideren, ami alaposan kivesézi a szereplők gyökereit, illetve fontosabb esemény valós inspirációját is. Lássuk akkor, kiről is lett mintázva Erlich Bachman.

Tovább

Honnan szerezhetsz pénzt a startupodhoz most?

Hogyan néz ki a kockázati tőkés piac és miért jó ez neked?

russ_hanneman.jpg

Az elmúlt években számtalan startuppal találkoztunk akik épp előkészítették vagy már túl voltak az első körös kockázati tőke bevonáson és még többel akiknek végül nem sikerült a mutatvány. A jellemző trend a folyamatos növekedés volt, mind a startupok számosságában, mind a rendelkezésre álló kockázati tőke tekintetében. A 2020-as világjárvány aztán megváltoztatott mindent: ha most szeretnél tőkét bevonni a vállalkozásodba sok olyan tényezővel kell kalkulálnod, amivel korábban nem, elsőre pedig úgy tűnhet, hogy most sokkal nehezebb dolgod van. DE egyáltalán nem biztos, hogy ez így is van, sőt, lehet, hogy a válság olyan lehetőséget teremtett számodra, amilyenről még csak nem is álmodtál korábban.

Tovább

Miért megy csődbe a legtöbb startup?

És hogyan tudsz TE mégis sikeres lenni?

Mindenki, aki startupot épít, arról álmodozik, hogy ő lesz a következő AirBNB, Uber vagy Tesla, de a kemény valóság az, hogy a becslések szerint a startupok 90%-a elbukik, így ha te is a saját vállalkozásodon dolgozol, elég rossz esélyekkel indulsz. Épp ezért mi most szeretnénk növelni az esélyeidet azzal, hogy megmutatjuk mik azok a dolgok, amik jellemzően kicsinálják a startupokat, így te is könnyebben tudod őket elkerülni.

Tovább

Már 25 éves vagy és még mindig nem futott be a startupod?

Ne érezd magad rosszul, a statisztikák szerint még nem kell eltemetned magad! Sőt!

 

zuckerberg_2.jpg

Mindenki azt hiszi, hogy a sikeres startup vállalkozó jellemzően a 20-as évei elején járó fiatal. A média szinte rocksztárként ünnepli az egyetemista korú startuppereket és sok befektető is úgy gondolja, hogy egy fiatal CEO-val borítékolható a siker. Mennyi ebben az igazság? 35 évesen már ne is akarjon startupot építeni az ember, mert már késő? Már megint kutatásokban és statisztikákban keressük a választ. Ha szeretnéd, hogy kicsit nyugodtabban tudj élni, dolgozni és ne érezd egyfolytában azt, hogy elkéstél, akkor ez a bejegyzés neked szól. 

Tovább

Így költöttek dollármilliókat startupok a Super Bowl-ra

Amikor a kockázati tőkések pénzén vásárolnak reklámidőt

e08676-20180204-superbowl-color26_2.jpg

2000. január 30-án egyetlen mondat jelent meg a 130 millió Super Bowl néző képernyőjén „Ez a legrosszabb reklám a Super Bowl történetében”.

A reklám igazi házibarkács volt, amit egy viszonylag ismeretlen startup (Lifeminders.com) alapítói forgattak kevesebb, mint 6 nap alatt. A 30 másodperces reklám 2,1 millió dollárjába került a startupnak.

Tovább

Miért vérzik el a legtöbb startup és mit taníthat nekünk erről az igazi vasember?

Hogyan nem őrült meg Elon Musk miközben sikerre vitte a TESLÁ-t és a SPACEX-et?

4c_musk_makeitcount_cover.jpg

Mi az, amire a legjobban kell figyelnünk, amit soha semmilyen körülmények között nem engedhetünk ki a kezünkből? A finanszírozás biztosítása? A stratégiai döntések saját kézben tartása, a vezetői kontroll? Habár ezek kulcsfontosságúak a sikerhez, mégsem ezekre érdemes a leginkább fókuszálni. Közhelynek számít, de ahhoz, hogy átütő sikert érhessünk el, elsősorban magunkon kell dolgoznunk.

Tovább

2 000 000 dollár serpenyőre a Kickstarteren

Amikor azt hiszed, hogy serpenyőt veszel, pedig feelinget vásárolsz

2019. október végén debütált Kickstarteren a Prepd Skillet all-in-one serpenyő. Egy hónappal később, a kampány végén több, mint 1,6 millió dollárral zártak, de itt nem álltak meg - helyesen tették egyébként – átköltöztek az Indiegogora és azóta átlépték az 1,9 millió dollárt. Amikor először találkoztam a Prepd Skillett-tel a Kickstarteren, nem értettem, hogyan tud ennyire jól működni ez a kampány: a Kickstarteren jellemzően high-end technológiai projektek szoktak több millió dollárt összeszedni, vagy olyan ötletes dolgok, amelyek rögtön virálissá válnak a megjelenést követően. Ehhez képest ez meg egy khm..... serpenyő. Az ilyen kampányokból elképesztően sokat lehet tanulni, úgyhogy ássunk a dolog mélyére és lássuk, miért gondolta 12 000 ember, hogy neki Kickstarterről kell serpenyőt vásárolni a helyi Vasedény helyett.

Tovább

A startup, aki 45 milliárd dollárt bukott egy nap alatt - A WeWork story

Jól olvastad, tényleg 45 milliárd dollárt veszített

wefail.png

Mi köze lehet egy amerikai közösségi irodahálózatnak a Törökországban meggyilkolt szaúdi újságíróhoz? Miért szedte darabjaira a céget a Wall Street a részvénykibocsátás előtt, hogy aztán a remélt 65 milliárdos érték helyett "csak" 20 milliárdra értékeljék a vállalkozást? Most megismerheted 2019, de talán az elmúlt 5 év legnagyobb startup bukásának történetét, amiben Japán második leggazdagabb embere, a szaúdi koronaherceg és egy excentrikus izraeli startupper játszotta a főszerepet. Kapaszkodj meg, izgalmas story jön, sok fordulattal és még több tanulsággal. 

Tovább

Kickstarter vagy Indiegogo?

Hol futtasd a kampányodat? Melyik platformnak mi az előnye?

chuck-norris-vs-bruce-lee-2.jpg

Ha közösségi finanszírozásról van, szinte mindenki a két legnagyobb platformra gondol. De mégis milyen különbségek vannak a Kickstarter és az Indiegogo között? Mi alapján válassz, ha crowdfunding kampányt tervezel? Nekünk már mindkét platformmal vannak tapasztalataink, így most egy olyan összehasonlítást olvashatsz, ami segít dönteni a kérdésben.

Tovább
süti beállítások módosítása